Refermentacja Nagazowanie Pianka
#4
Czytajac opis drozdzy Lalvin 1116 znalazlem:
"Charakterystyka produktu
Poprzez selekcje kilku rodzaju drożdży wybrane zostały jedynie te, które mają zmniejszone wymagania co do składników odżywczych potrzebnych im do rozmnażania i procesów fermentacyjnych."

Czy ta cecha powoduje ze drozdze sa preferowane raczej do cydrow wytrawnych niż do polwytrawnych (keeving)?
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Refermentacja Nagazowanie Pianka - przez szo - 2025-12-10 07:34 AM
RE: Refermentacja Nagazowanie Pianka - przez Bartek - 2025-12-10 08:36 AM
RE: Refermentacja Nagazowanie Pianka - przez ZbyszekTW - 2025-12-10 12:48 PM
RE: Refermentacja Nagazowanie Pianka - przez szajsiwo - 2025-12-11 01:12 PM
RE: Refermentacja Nagazowanie Pianka - przez Bartek - 2025-12-11 01:30 PM
RE: Refermentacja Nagazowanie Pianka - przez sww - 2025-12-12 03:20 PM
RE: Refermentacja Nagazowanie Pianka - przez Bartek - 2025-12-13 01:11 PM
RE: Refermentacja Nagazowanie Pianka - przez sww - 2025-12-15 06:55 AM
RE: Refermentacja Nagazowanie Pianka - przez szo - 2025-12-15 07:08 AM

Skocz do: