Refermentacja Nagazowanie Pianka
#5
Większość drożdży, które są polecane do cydru, ma właśnie małe wymagania pokarmowe. To dlatego, że sok jabłkowy jest dużo uboższy pod tym względem w porównaniu z sokiem z winogron, czy brzeczką piwną. Drożdże o dużych wymaganiach źle pracują w takich warunkach, trzeba dokarmiać, inaczej mogą powodować powstawanie siarkowych zapachów, etc.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Refermentacja Nagazowanie Pianka - przez szo - 2025-12-10 07:34 AM
RE: Refermentacja Nagazowanie Pianka - przez Bartek - 2025-12-10 08:36 AM
RE: Refermentacja Nagazowanie Pianka - przez ZbyszekTW - 2025-12-10 12:48 PM
RE: Refermentacja Nagazowanie Pianka - przez szajsiwo - 2025-12-11 01:12 PM
RE: Refermentacja Nagazowanie Pianka - przez Bartek - 2025-12-11 01:30 PM
RE: Refermentacja Nagazowanie Pianka - przez sww - 2025-12-12 03:20 PM
RE: Refermentacja Nagazowanie Pianka - przez Bartek - 2025-12-13 01:11 PM
RE: Refermentacja Nagazowanie Pianka - przez sww - 2025-12-15 06:55 AM
RE: Refermentacja Nagazowanie Pianka - przez szo - 2025-12-15 07:08 AM

Skocz do: