2026-01-16 11:21 PM
W moim doświadczeniu o ile poddawany klarowaniu cydr był już niemalże przejrzysty (dało się przez niego przeczytać coś na kartce) to po klarowaniu 100 % kryształem bym go nie nazwał. Mimo, że używałem filtra piankowego 1 mikronowego. Zmian aromatycznych nie zauważyłem, ale też takiego stopnia oczyszczenia jak osoba z Twojego opisu to tą metodą myślę, że się nie da uzyskać.
Polecam spróbować, to zawsze jakieś fajne doświadczenie i rozbudowanie domowego warsztatu. Sprawdzisz organoleptycznie czy to Tobie odpowiada czy może to nie tędy droga.
Chociaż biorąc pod uwagę to jak opisujesz już swój produkt, to może efekt po filtracji być praktycznie niewidoczny. Jedyna metoda to chyba tylko spróbować
Polecam spróbować, to zawsze jakieś fajne doświadczenie i rozbudowanie domowego warsztatu. Sprawdzisz organoleptycznie czy to Tobie odpowiada czy może to nie tędy droga.
Chociaż biorąc pod uwagę to jak opisujesz już swój produkt, to może efekt po filtracji być praktycznie niewidoczny. Jedyna metoda to chyba tylko spróbować