Cydr nisko alkoholowy
#2
Alkohol działa konserwująco na cydr. Miałem kilka przypadków, że cydry z wczesnych jabłek, SG 1.040-kilka, zaczynały się psuć podczas dojrzewania, podczas gdy z mocniejszymi cydrami takich problemów jest zdecydowanie mniej. Za dolną granicę przyjęło się uważać bodajże SG 1,045. Zawsze możesz zapasteryzować butelki, jak już się podgazują - wtedy nie będzie problemów.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Cydr nisko alkoholowy - przez Jtomas - 2019-04-11 09:15 PM
RE: Cydr nisko alkoholowy - przez Bartek - 2019-04-12 07:51 AM
RE: Cydr nisko alkoholowy - przez Jtomas - 2019-04-12 12:50 PM
RE: Cydr nisko alkoholowy - przez tibek - 2019-04-12 12:43 PM
RE: Cydr nisko alkoholowy - przez Bartek - 2019-04-13 09:15 AM
RE: Cydr nisko alkoholowy - przez Jtomas - 2019-04-13 01:22 PM
RE: Cydr nisko alkoholowy - przez Bartek - 2019-04-13 06:58 PM
RE: Cydr nisko alkoholowy - przez Jtomas - 2019-04-13 08:11 PM
RE: Cydr nisko alkoholowy - przez Bartek - 2019-04-13 11:49 PM
RE: Cydr nisko alkoholowy - przez Jtomas - 2019-04-14 12:09 PM

Skocz do: