Ekspresowa fermentacja cydru kartonikowego
#7
Może moje pytanie jest niezbyt wyszukane, ale prosze mi odpowiedziec. Przy poprzednim nastawie robionym z jablek nie z soku. Poczatkowo byla szybka fermentacja i dosc zauwazalne babelki. Po miesiacu poradzono mi przelanie znad osadu do innego pojemnika i pozostawienie na dalsza fermentację juz wolniejsza, a potem dopiero przelanie do butelek po zakonczaeniu babelkowania. Po przeczytaniu podrecznika i wszystkich tych informacji widze ze wystarczy postawic w baniaku do fermentacji i jak skonczy sie fermentacja to przelac do butelek i zastawic zamkniete do ostatniej fermentacji (im dłużej tym lepiej,) bez przelewania w miedzy czasie. Dobrze rozumiem?
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
RE: Ekspresowa fermentacja cydru kartonikowego - przez Rabarbar - 2020-05-31 04:52 PM

Skocz do: