Pierwszy cydr - kilka pytań
#3
Dzięki za pomoc.
Mam jeszcze dwie sprawy. Ile mnie więcej należy odczekać od podania pektoenzym z dodaniem drożdży?
Druga kwestia to dawkowanie, w internecie znalazłem takie oto dawkowanie Pektofruit:

"SPOSÓB UŻYCIA:
Odpowiednią dawkę enzymu należy uwodnić w wodzie o temperaturze 38 - 40 °C w stosunku 1/10 części wody. Uwodniony Pektofruit należy dodać do miazgi ogrzanej do temperatury ok. 50°C i dokładnie wymieszać. Zaleca się kilkukrotne mieszanie miazgi podczas obróbki.
DAWKOWANIE:
Jabłka
Sok - dozować do zbiornika 50°C, 1-2 godziny -- 0,5 - 1g (0,59 - 1,18 ml) / 50 L
Miazga - dozować do zbiornika 20-30°C, 60 minut -- 2,5 - 5g (2,95 - 5,9 ml) / 50 kg"

I powiem szczerze że już sam nie wiem jak to podawać. Będę wdzięczny za pomoc.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Pierwszy cydr - kilka pytań - przez Antek - 2020-04-30 02:40 PM
RE: Pierwszy cydr - kilka pytań - przez Bartek - 2020-05-01 07:13 AM
RE: Pierwszy cydr - kilka pytań - przez Antek - 2020-05-01 08:13 AM
RE: Pierwszy cydr - kilka pytań - przez Bartek - 2020-05-01 07:52 PM
RE: Pierwszy cydr - kilka pytań - przez Antek - 2020-05-27 08:25 AM
RE: Pierwszy cydr - kilka pytań - przez Bartek - 2020-05-28 07:40 AM
RE: Pierwszy cydr - kilka pytań - przez Antek - 2020-07-20 07:13 PM
RE: Pierwszy cydr - kilka pytań - przez Bartek - 2020-07-22 05:56 AM
RE: Pierwszy cydr - kilka pytań - przez Antek - 2020-07-22 08:55 AM
RE: Pierwszy cydr - kilka pytań - przez Bartek - 2020-07-22 07:56 PM

Skocz do: