Fermentacja w niskiej temperaturze
#17
Wracając do tematu tego wątku - krótka aktualizacja z przebiegu fermentacji:
- cydr nr. 1 - Blg ok 5-5,3
- cydr nr. 2 - Blg ok 5,5
- 24.01 doszedł w końcu cydr z Jonagoldów (od którego miałem zacząć Smile ). Parametry moszczu to Blg ok 13, kwasowość ok 5,5 g/L, pH ok 3,2-3,4.

Teraz temperatura jest w okolicach 3 stopni ale w ciągu ostatnich mrozów spadła do prawie -1. W każdym razie wszystko idzie powoli ale do przodu Smile
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Fermentacja w niskiej temperaturze - przez fantazyjny13 - 2020-11-24 12:23 AM
RE: Fermentacja w niskiej temperaturze - przez Bartek - 2020-11-24 07:39 AM
RE: Fermentacja w niskiej temperaturze - przez Bartek - 2020-11-25 07:27 AM
RE: Fermentacja w niskiej temperaturze - przez Bartek - 2020-11-26 07:55 AM
RE: Fermentacja w niskiej temperaturze - przez Wojtek - 2020-12-12 12:43 PM
RE: Fermentacja w niskiej temperaturze - przez Bartek - 2021-01-06 10:18 PM
RE: Fermentacja w niskiej temperaturze - przez Antek - 2021-01-20 09:36 PM
RE: Fermentacja w niskiej temperaturze - przez newrom - 2021-01-21 07:06 PM
RE: Fermentacja w niskiej temperaturze - przez Bartek - 2021-01-21 09:15 PM
RE: Fermentacja w niskiej temperaturze - przez fantazyjny13 - 2021-01-25 04:06 PM
RE: Fermentacja w niskiej temperaturze - przez Adam - 2021-01-25 06:39 PM

Skocz do: