Nie zasiarkowałem soku. Co robić?
#1
Hej,
Kupiłem sok niepasteryzowany z tłoczni 25l, 16BLG. Dodałem drożdże US-04. Fermentacja ruszyła ładnie w wiadrze fermentacyjnym. Boje się jednak aby nie było zakażenia lub czegoś negatywnego teraz lub potem. Niestety nie zasiarkowałem przed fermentacją. Co polecacie aby zrobić by się nie zepsuł cydr? Jeśli zasiarkuje po fermentacji cichej lub przy BLG 0 to wtedy nie ruszy chyba na refermentacji.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Nie zasiarkowałem soku. Co robić? - przez HungryHippo - 2021-03-23 09:52 AM
RE: Nie zasiarkowałem soku. Co robić? - przez Bartek - 2021-03-23 10:58 AM
RE: Nie zasiarkowałem soku. Co robić? - przez Bartek - 2021-03-23 01:39 PM
RE: Nie zasiarkowałem soku. Co robić? - przez kuneg - 2021-06-15 07:06 AM

Skocz do: