Problem z cydrem na dzikich drożdżach
#1
Witam, nastawiłem cydr z dzikich odmian na dzikich drożdżach które napotykałem na swojej drodze podczas spacerów. Cydr sam w sobie fermentowal bardzo dobrze pięknie pachniał, jest dość mocny ma około 8% kiedy zlewalem go z nad osadu w zapachu wydał mi się dziwny, więc spróbowałem go i w smaku również niezbyt. Ciężko określić smak i zapach, ale coś w stylu jakby kiszone ogórki,  naprawdę ciężko określić smak. Jak to można uratować?  Aktualnie cydr jest na cichej fermentacji. Jedyne co mi przychodzi do głowy dlaczego się tak stało, to moja 3 córeczka ? która się kręciła obok balona, cydr wypełniony w ¾.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Problem z cydrem na dzikich drożdżach - przez sykii1 - 2021-12-13 09:17 PM

Skocz do: