Cicha (i nie tylko) fermentacja
#10
Pytania się mnożą. Zrobiłem nastawę w ostatnią sobotę, pomierzone lekko ponad 12 BLG. Fermentacja nazdzwyczaj burzliwa. Drożdże do cydru Gozdawa, z pewną ilością pożywki, ale mniej niż zalecane. Temp. 23 stopnie. Przed chwilą zmierzyłem BLG i jest 2-3. Nie za szybko? Dlaczego tak szybko? I czy tak szybki proces nie wpłynie negatywnie na jakość? Pozdrawiam.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez pawel - 2018-05-13 06:38 PM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez Bartek - 2018-05-13 09:23 PM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez pawel - 2018-05-13 09:29 PM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez Bartek - 2018-05-13 10:13 PM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez pawel - 2018-05-14 05:47 AM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez Bartek - 2018-05-14 05:59 AM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez pawel - 2018-05-14 06:20 AM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez pawel - 2018-05-14 09:03 AM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez Bartek - 2018-05-14 09:17 AM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez pawel - 2018-05-16 04:34 PM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez Bartek - 2018-05-18 10:06 AM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez pawel - 2018-09-12 06:30 AM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez Wojtek - 2018-09-22 10:39 PM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez pawel - 2018-10-10 09:02 AM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez Wojtek - 2018-10-10 09:22 AM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez pawel - 2018-10-10 10:51 AM

Skocz do: