Cicha (i nie tylko) fermentacja
#12
Mały epilog do tego wątku: cydr, o którym dyskutowaliśmy jeszcze układa się w butelkach. Zobaczymy co z niego będzie, staram się już rygorystycznie przestrzegać układu 1:2:3, czyli miesiąc na pierwszej fermentacji, dwa na klarowaniu we wiadrze i trzy w butelkach. Pewnie też trochę wierzę, że dłuższy czas w butelkach trochę zatrze niedoskonałości związane z tempem fermentacji na początku. Cydr nastawiony ostatnio tymczasem bulgocze sobie w 16-17 stopniach i bulgocze, powiedzmy, nieśpiesznie.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez pawel - 2018-05-13 06:38 PM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez Bartek - 2018-05-13 09:23 PM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez pawel - 2018-05-13 09:29 PM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez Bartek - 2018-05-13 10:13 PM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez pawel - 2018-05-14 05:47 AM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez Bartek - 2018-05-14 05:59 AM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez pawel - 2018-05-14 06:20 AM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez pawel - 2018-05-14 09:03 AM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez Bartek - 2018-05-14 09:17 AM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez pawel - 2018-05-16 04:34 PM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez Bartek - 2018-05-18 10:06 AM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez pawel - 2018-09-12 06:30 AM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez Wojtek - 2018-09-22 10:39 PM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez pawel - 2018-10-10 09:02 AM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez Wojtek - 2018-10-10 09:22 AM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez pawel - 2018-10-10 10:51 AM

Skocz do: