2019-10-06 06:36 PM
Czesc,
Zastanawia mnie jedna kwestia i moze macie jakies doswiadczenia, przemyslenia.
Jesli nastawiamy sie, ze bedziemy bedziemy klarowac cydr chemia (kiselsole, itp) to moze warto od razu wykonac to na soku.
Zastanawiam sie czy jest jakas istotna roznica czy robimy przed czy po fermentacji.
Ja sie nie czaje i robie przed, bo robie skodki cydr a cold crush nie zawsze pomaga. Przed chemia najpierw jest pekto i podgrzanie.
Zastanawia mnie jedna kwestia i moze macie jakies doswiadczenia, przemyslenia.
Jesli nastawiamy sie, ze bedziemy bedziemy klarowac cydr chemia (kiselsole, itp) to moze warto od razu wykonac to na soku.
Zastanawiam sie czy jest jakas istotna roznica czy robimy przed czy po fermentacji.
Ja sie nie czaje i robie przed, bo robie skodki cydr a cold crush nie zawsze pomaga. Przed chemia najpierw jest pekto i podgrzanie.