2021-11-12 08:15 PM
Dzień dobry,
Postanowiłem zrobić swój pierwszy cydr. Poszedłem na łatwiznę, kupiłem sok z marketu. Pożyczony od kolegi fermentator 25l odkaziłem, wlałem 11l soku, dodałem pożywkę uniwersalną do wina, uwodniłem drożdże Browin do cydru wytawnego w temp 35 stopni i postawiłem w pokoju. Mija już 4 dzień a cydr nadal nie pracuje. Przez plastik wiaderka widać, że zrobiła się piana. Czy coś zrobiłem źle, a jeśli tak to czy da się to uratować?
Postanowiłem zrobić swój pierwszy cydr. Poszedłem na łatwiznę, kupiłem sok z marketu. Pożyczony od kolegi fermentator 25l odkaziłem, wlałem 11l soku, dodałem pożywkę uniwersalną do wina, uwodniłem drożdże Browin do cydru wytawnego w temp 35 stopni i postawiłem w pokoju. Mija już 4 dzień a cydr nadal nie pracuje. Przez plastik wiaderka widać, że zrobiła się piana. Czy coś zrobiłem źle, a jeśli tak to czy da się to uratować?