zbyt kwaśny cydr
#4
Mogłeś zwyczajnie trafić na jabłka, które miały dużą zawartość kwasu. Szczególnie jak jabłka są słodkie można się nie zorientować, bo cukier maskuje kwas. Dopiero jak w wyniku fermentacji znika cukier, wtedy kwas wychodzi na pierwszy plan.

Spróbuj dosłodzić - tylko nie miodem czy cukrem, bo te przefermentują - np. słodzikiem Erytrol. Do smaku - ale nie aż tak żeby wyraźnie było czuć tę słodycz, tylko żeby przestał sprawiać tak kwaśne wrażenie.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
zbyt kwaśny cydr - przez marecki - 2018-11-03 01:26 PM
RE: zbyt kwaśny cydr - przez pawel - 2018-11-05 11:10 AM
RE: zbyt kwaśny cydr - przez marecki - 2018-11-05 12:22 PM
RE: zbyt kwaśny cydr - przez Bartek - 2018-11-05 12:55 PM
RE: zbyt kwaśny cydr - przez marecki - 2018-11-05 03:09 PM
RE: zbyt kwaśny cydr - przez Bartek - 2018-11-05 06:22 PM
RE: zbyt kwaśny cydr - przez marecki - 2018-11-06 10:29 PM

Skocz do: