zbyt kwaśny cydr
#5
Bartku, a czy dać cydrowi jeszcze poleżeć bez dosładzania i np. sprawdzić za jakiś czas, przed butelkowaniem, i wtedy dosłodzić? Czy nie ma to znaczenia? Czy jest jakaś wyjściowa ilość tego Erytolu na litr żeby nie przesadzić, czy wszystko metodą prób i błędów?

Przy okazji chciałbym Cię spytać jakie masz doświadczenie z kupowaniem na Rybitwach? Ja do tej pory kupuję u takich 2 gości z Grójca. Oni są zawsze, tzn. nawet jak już większość zawinęła się z placu to oni jeszcze sprzedają. Teraz kupiłem u nich 90 kg prince i poszedł do przerobienia. Jabłka pachną niesamowicie, w smaku dość słodkie. Widziałem, że połowa Małopolski tam sprzedaje, ale podobno Grójec to mekka. Oczywiście nie licząc Sandomierza, ale oni mają swoją giełdę.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
zbyt kwaśny cydr - przez marecki - 2018-11-03 01:26 PM
RE: zbyt kwaśny cydr - przez pawel - 2018-11-05 11:10 AM
RE: zbyt kwaśny cydr - przez marecki - 2018-11-05 12:22 PM
RE: zbyt kwaśny cydr - przez Bartek - 2018-11-05 12:55 PM
RE: zbyt kwaśny cydr - przez marecki - 2018-11-05 03:09 PM
RE: zbyt kwaśny cydr - przez Bartek - 2018-11-05 06:22 PM
RE: zbyt kwaśny cydr - przez marecki - 2018-11-06 10:29 PM

Skocz do: