Zbyt szybko zakończona fermentacja?
#3
Dzięki za szczegółową odpowiedź. Faktycznie pożywka była w formie białego proszku - w zapachu wyczuwalny silny amoniak, chyba następnym razem muszę ograniczyć ilość drożdży i pożywki... Zaczekam więc jeszcze z 3 tygodnie jak zalecasz. Jeśli chodzi o zlanie znad osadu to mam możliwość przelania tylko do drugiego takiego samego pojemnika plastikowego 25 litrów (zostanie więc około 5 litrów pustej przestrzeni), gdyż nie posiadam szklanych baniaków. Czy to może zaszkodzić cydrowi? Ten pektoenzym dodać już po zlaniu znad osadu?
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Zbyt szybko zakończona fermentacja? - przez research1 - 2020-02-19 08:12 PM
RE: Zbyt szybko zakończona fermentacja? - przez Bartek - 2020-02-20 07:14 AM
RE: Zbyt szybko zakończona fermentacja? - przez research1 - 2020-02-20 10:50 AM
RE: Zbyt szybko zakończona fermentacja? - przez Bartek - 2020-02-20 01:55 PM
RE: Zbyt szybko zakończona fermentacja? - przez Adam - 2020-02-22 01:33 PM

Skocz do: