Koniec fermentacji ? Kiedy?
#7
O, to dobrze. Ja bym to zostawił na kilka tygodni, tak jak jest. Możesz dla pewności owinąć rant folią spożywczą, lub uszczelnić czymś innym, żeby się nie okazało, że masz tam jakaś mikro-nieszczelność. Teraz za wcześnie żeby butelkować. Będzie się strasznie pieniło podczas nalewania, i też trudno oszacować ile cukru do refermentacji. Poza tym będziesz miał dużo śmieci w butelkach. 

Na kilkumiesięczne dojrzewanie wiadra się nie nadają, bo plastik jest zbyt cienki, ale na kilka tygodni da radę.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Koniec fermentacji ? Kiedy? - przez rajdzik - 2020-08-03 01:19 PM
RE: Koniec fermentacji ? Kiedy? - przez Bartek - 2020-08-04 10:52 AM
RE: Koniec fermentacji ? Kiedy? - przez rajdzik - 2020-08-04 04:16 PM
RE: Koniec fermentacji ? Kiedy? - przez blackpowder - 2020-08-04 07:58 PM
RE: Koniec fermentacji ? Kiedy? - przez Bartek - 2020-08-05 08:01 AM
RE: Koniec fermentacji ? Kiedy? - przez rajdzik - 2020-08-05 08:59 AM
RE: Koniec fermentacji ? Kiedy? - przez Bartek - 2020-08-05 09:14 AM
RE: Koniec fermentacji ? Kiedy? - przez rajdzik - 2020-08-05 11:59 AM

Skocz do: