Czy ten sok się nadaje?
#5
Pierwsza partia cydru nastawiona, postanowiłem wycisnąć trochę soku z jabłek a drugi cydr nastawić z soku, o którym pisałem w pierwszym poście, w weekend zrebiłem ten ze świeżo wyciskanych, miałem 10 kg McIntosha, 8 kg antonówki i 1kg Golden Hornet.
Zrobiłem wszystko według wytycznych wyczytanych na stronie Bartka. Fermentacja ruszyła w zasadzie natychmiast.

Niestety ja mam jeden zasadniczy duży problem, otóż nie mam pomieszczenia typu garaż czy piwnica, w domu temperatura dużo jak na cydr.
Mógłbym wynieść na pseudo-strych, mam taki nieużytkowy, nieogrzewany ale tam temperatura w nocy będzie spadać spokojnie poniżej 10 stopni bo noce już zimne.
A może warto jednak tam zanieść? BO w domu mam z 23 stopnie. Ech.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Czy ten sok się nadaje? - przez Michał - 2020-09-09 12:07 PM
RE: Czy ten sok się nadaje? - przez Bartek - 2020-09-09 02:30 PM
RE: Czy ten sok się nadaje? - przez Michał - 2020-09-10 09:05 AM
RE: Czy ten sok się nadaje? - przez Adam - 2020-09-12 09:55 PM
RE: Czy ten sok się nadaje? - przez Michał - 2020-09-28 12:26 PM
RE: Czy ten sok się nadaje? - przez Bartek - 2020-09-28 03:41 PM
RE: Czy ten sok się nadaje? - przez blackpowder - 2020-09-28 07:45 PM
RE: Czy ten sok się nadaje? - przez Michał - 2020-09-28 08:25 PM
RE: Czy ten sok się nadaje? - przez blackpowder - 2020-09-28 09:33 PM
RE: Czy ten sok się nadaje? - przez Michał - 2020-09-30 12:51 PM
RE: Czy ten sok się nadaje? - przez Bartek - 2020-10-01 01:35 PM
RE: Czy ten sok się nadaje? - przez Michał - 2020-10-01 02:55 PM

Skocz do: