Cześć wszystkim
28.08 wstawiłem swój pierwszy cydr. Jabłka z sadu potraktowane sokowirówka. Wszystko było czyste i potraktowane piro. Nastaw tez był siarkowany, 24h później drożdże i pożywka. Fermentacja pięknie ruszyła i wszystko było dobrze do dzisiaj gdy chciałem zacząć zlewać cydr do butelek…
Po otworzeniu fermentatorów ujrzałem białe plamki ? czytałem, ze da się jeszcze ratować…
Prośba o ocenę i ewentualne porady.
Z góry dzięki
Pozdrawiam,
Bogdan
28.08 wstawiłem swój pierwszy cydr. Jabłka z sadu potraktowane sokowirówka. Wszystko było czyste i potraktowane piro. Nastaw tez był siarkowany, 24h później drożdże i pożywka. Fermentacja pięknie ruszyła i wszystko było dobrze do dzisiaj gdy chciałem zacząć zlewać cydr do butelek…
Po otworzeniu fermentatorów ujrzałem białe plamki ? czytałem, ze da się jeszcze ratować…
Prośba o ocenę i ewentualne porady.
Z góry dzięki
Pozdrawiam,
Bogdan