(2020-11-30 01:29 PM)Bartek napisał(a): [ -> ]Poczytaj tutaj: https://projektcydr.pl/podrecznik/czystosc-i-higiena
"czas kontaktu z dezynfekowaną powierzchnią [...] przez 1 minutę"
nie trzeba czekać jak wyschnie
Przestudiowałem wszystko
pytam bo gdzieś czytałem w opisie tego produkty czy gdzieś na innym forum (już nie pamiętam) żeby zostawić do wyschnięcia potem płukać. Ty tego środka używasz więc wolałem zapytać
W weekend mam zamiar pierwszy raz z tego korzystać.
Kurcze jak wy tak szybko klarujecie, bo moj stoi juz drugi miesiac idzie i dalej nic wyglada jak u Bartka
Jest jakiś problem z fotkami, widzę tylko drożdże i pożywkę - możesz spróbować poprawić? Fajnie byłoby zobaczyć. chodzi o te pierwsze zdjecie z postu powyzej
(2021-01-10 09:39 PM)DanielW35 napisał(a): [ -> ]Kurcze jak wy tak szybko klarujecie, bo moj stoi juz drugi miesiac idzie i dalej nic wyglada jak u Bartka
Jest jakiś problem z fotkami, widzę tylko drożdże i pożywkę - możesz spróbować poprawić? Fajnie byłoby zobaczyć. chodzi o te pierwsze zdjecie z postu powyzej
Użyj pektoenzymu przy maceracji miazgi lub jak masz sok gotowy pasteryzowany to dodaj go przed dodaniem drożdży i złej znad straconego osadu.
Poszukaj tematów na forum, gdzie to jest opisane
(2021-01-12 11:17 PM)Adam napisał(a): [ -> ] (2021-01-10 09:39 PM)DanielW35 napisał(a): [ -> ]Kurcze jak wy tak szybko klarujecie, bo moj stoi juz drugi miesiac idzie i dalej nic wyglada jak u Bartka
Jest jakiś problem z fotkami, widzę tylko drożdże i pożywkę - możesz spróbować poprawić? Fajnie byłoby zobaczyć. chodzi o te pierwsze zdjecie z postu powyzej
Użyj pektoenzymu przy maceracji miazgi lub jak masz sok gotowy pasteryzowany to dodaj go przed dodaniem drożdży i złej znad straconego osadu.
Poszukaj tematów na forum, gdzie to jest opisane
oo to dla mnie to juz za pozno bo ja juz mam cydra ktory po dwutygodniowej fermentacji stoi w damie 3 miesiace. Myslalem ze sie wyklaruje. Z pierwszej damy przelalem do butelecfzek z dodatkiem cukru i smakuje zarabiscie, jest gazowany ( troche za slabo jak dla mnie ale to kwestia cukru) i chyba jednak zrezygnuje z klarowania narazie, no chyba ze poprawia smak .