2024-10-31 10:25 AM
Zrobiłem nowy nastawa i mam takie pytanie czy mogę w trakcie dolać soku, czy dolewając zaszkodzę?
Czas fermentacji, cukromierz
|
2024-10-31 10:25 AM
Zrobiłem nowy nastawa i mam takie pytanie czy mogę w trakcie dolać soku, czy dolewając zaszkodzę?
2024-10-31 10:43 AM
Jeśli masz nastaw który wciąż fermentuje i chcesz zrobić dolewkę świeżego soku, to nie widzę problemu.
2024-12-19 06:22 PM
Co można dodać do cydru jeśli nie chce się wyklarować? Siedzi już dosyć długo. Czytałem że można dodać np.browin klarowin. Tylko czy to nie zaszkodzi
2024-12-19 10:18 PM
Tutaj sobie zobacz, są różne środki: https://projektcydr.pl/blog/?p=1180
Zawsze warto zrobić kilka próbek z różnymi dawkami i ostatecznie zastosować najniższą skuteczną (klarowanie nie jest całkiem obojętne dla smaku). |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|