2025-05-05 08:30 PM
Udało mi się zrobić wzmacniane wino z aronii, pigwowca i jabłka. W dwu ostatnich czuć nieco zapach drożdży (smak jest ok). Jednak tych drożdży (żywych) tam nie ma. Pigwowiec nawet pasteryzowałem. Trochę zapach się zmniejszył, ale dalej czuć. Czy coś (poza czasem) pozwoli pozbyć się tego zapachu?
Smak jest bardzo dobry. Pigwowiec nadaje się do rozrobienia z wodą mineralną a la limoncello. Natomiast jabłko po dosłodzeniu, dodaniu czipsów drewna i dolaniu nieco Porto Tawny nabrało naprawdę ciekawego smaku. Tylko ten zapach drożdży...
Smak jest bardzo dobry. Pigwowiec nadaje się do rozrobienia z wodą mineralną a la limoncello. Natomiast jabłko po dosłodzeniu, dodaniu czipsów drewna i dolaniu nieco Porto Tawny nabrało naprawdę ciekawego smaku. Tylko ten zapach drożdży...