2025-10-29 07:54 AM
Ja butelkuję już sklarowany cydr, początkowo w butelkach jest drożdżowy posmak ale on znika po kilku miesiącach.
FJM w butelkach nie zrobi granatów, ilość produkowanego gazu jest minimalna - może podbić o 0,1-0,2 atm.
Jabłka na cydr tradycyjnie zbiera się z ziemi. Jeśli nie masz pod drzewami zwierząt i umyjesz te jabłka tak żeby nie było na nich widocznych zabrudzeń, to nie powinno być problemu. Ale dopóki nie spróbujesz to się nie dowiesz na pewno
FJM w butelkach nie zrobi granatów, ilość produkowanego gazu jest minimalna - może podbić o 0,1-0,2 atm.
Jabłka na cydr tradycyjnie zbiera się z ziemi. Jeśli nie masz pod drzewami zwierząt i umyjesz te jabłka tak żeby nie było na nich widocznych zabrudzeń, to nie powinno być problemu. Ale dopóki nie spróbujesz to się nie dowiesz na pewno

