2018-10-07 11:09 AM
Czołem.
Podejrzewam, że temat się przewijał, ale nie mogę się teraz dokopać do jednoznacznej odpowiedzi, stąd pytanie. Jak w temacie, jaki jest bezpieczny czas między dodaniem pirosiarczynu potasu a zadaniem właściwych drożdży? Nigdy wcześniej nie "siarkowałem" soku, ale przymierzam się do zrobienia tego przy kolejnej nastawie i nie chciałbym poturbować właściwych drożdży.
(Jeżeli temat był, to poproszę o link.)
Pozdrawiam
Paweł
Podejrzewam, że temat się przewijał, ale nie mogę się teraz dokopać do jednoznacznej odpowiedzi, stąd pytanie. Jak w temacie, jaki jest bezpieczny czas między dodaniem pirosiarczynu potasu a zadaniem właściwych drożdży? Nigdy wcześniej nie "siarkowałem" soku, ale przymierzam się do zrobienia tego przy kolejnej nastawie i nie chciałbym poturbować właściwych drożdży.
(Jeżeli temat był, to poproszę o link.)
Pozdrawiam
Paweł