2018-10-14 10:05 AM
Oczywiście, znam zasadę, że nie wącha się rurki w trakcie fermentacji. I co z tego, że znam. Myślę, że spokojnie odczekam dwa tygodnie teraz, po dwóch tygodniach pomierzę BLG i pewnie wtedy dokonam jakiegoś mini-testu organoleptycznego. Na pewno, dam tutaj znać jak się sprawy mają.
W międzyczasie "poprojektuję" sobie następną nastawę, tym bardziej, że chyba znalazłem dobre miejsce w sąsiednim mieście, w którym mogę zlecić przetłoczenie na prasie dostarczonych i - co najważniejsze - wybranych przeze mnie jabłek, więc otwierają się nowe możliwości.
Pytanie przy okazji: Jak przechowujesz drożdże? Lodówka czy temp. pokojowa?
Pzdr.
Paweł
W międzyczasie "poprojektuję" sobie następną nastawę, tym bardziej, że chyba znalazłem dobre miejsce w sąsiednim mieście, w którym mogę zlecić przetłoczenie na prasie dostarczonych i - co najważniejsze - wybranych przeze mnie jabłek, więc otwierają się nowe możliwości.
Pytanie przy okazji: Jak przechowujesz drożdże? Lodówka czy temp. pokojowa?
Pzdr.
Paweł