Czas (siarkowanie - zadanie drożdży)
#12
Oczywiście, znam zasadę, że nie wącha się rurki w trakcie fermentacji. I co z tego, że znam. Smile Myślę, że spokojnie odczekam dwa tygodnie teraz, po dwóch tygodniach pomierzę BLG i pewnie wtedy dokonam jakiegoś mini-testu organoleptycznego. Na pewno, dam tutaj znać jak się sprawy mają.

W międzyczasie "poprojektuję" sobie następną nastawę, tym bardziej, że chyba znalazłem dobre miejsce w sąsiednim mieście, w którym mogę zlecić przetłoczenie na prasie dostarczonych i - co najważniejsze - wybranych przeze mnie jabłek, więc otwierają się nowe możliwości.

Pytanie przy okazji: Jak przechowujesz drożdże? Lodówka czy temp. pokojowa?

Pzdr.
Paweł
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Czas (siarkowanie - zadanie drożdży) - przez pawel - 2018-10-07 11:09 AM
RE: Czas (siarkowanie - zadanie drożdży) - przez pawel - 2018-10-14 10:05 AM

Skocz do: