2018-10-26 07:50 AM
Dzień dobry,
Nastaw, który był przedmiotem tutaj wyrażonych obaw ma się chyba całkiem dobrze. Po dwóch tygodniach, niespecjalnie czuć jakiekolwiek nuty siarkowodorowe, a na dodatek jeszcze od czasu do czasu sobie bulgocze, co oznacza, że fermentacja się w sposób pożądany przeciągnęła. Ciekawa sprawa: jest sporo osadu na dnie, więcej niż kiedykolwiek zaobserwowałem, a nastaw zaczyna się właściwie całkiem nieźle klarować.
Pozdrawiam
Paweł
Nastaw, który był przedmiotem tutaj wyrażonych obaw ma się chyba całkiem dobrze. Po dwóch tygodniach, niespecjalnie czuć jakiekolwiek nuty siarkowodorowe, a na dodatek jeszcze od czasu do czasu sobie bulgocze, co oznacza, że fermentacja się w sposób pożądany przeciągnęła. Ciekawa sprawa: jest sporo osadu na dnie, więcej niż kiedykolwiek zaobserwowałem, a nastaw zaczyna się właściwie całkiem nieźle klarować.
Pozdrawiam
Paweł