Pora na mały update. Udało mi się już zebrać odpowiednią ilość butelek. Mam już erytrytol oraz glukozę do refermentacji. Mogę śmiało powiedzieć, że ja jestem gotowy do rozlewania cydru do butelek ale cydr niekoniecznie. Piany już dawno na powierzchni nie ma, drożdże są już na dnie ale cydr skory do klarowania nie jest. Nawet nie wrzucam zdjęć bo w na dobrą sprawę wygląda tak samo. Minęły już już prawie 3 miesiące od nastawienia i nic się w tym temacie nie zmienia. Czytałem Twój wpis z 14 grudnia i widzę, że masz ten sam problem. Cydr z pasteryzowanego soku nie chce się klarować. Przyznam szczerze, że zacząłem się trochę niecierpliwić i prawdopodobnie rozleję do butelek taki mętny albo zaryzykuję użycie środka do klarowania.
Czy mogę z tego soku zrobić cydr?
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|