2019-02-23 03:34 PM
Jak był pod rurką, to nie miał szans syknąć, bo gaz na bieżąco się ulatniał. Rozumiem, że wody w rurce nie zabrakło. Dopytuję, bo interesuje mnie dlaczego ten wykwit zaczął się robić dopiero teraz. Najczęstszym powodem jest "wietrzenie" lub - w przypadku nieotwierania - jakaś mikro-nieszczelność. Ja miałem niedawno taki przypadek, że ten plastikowy kapturek w rurce miał na czubku taką mikroskopijną wadę, przez co jeden z nastawów - trzymanych cały czas pod rurką - bez otwierania - zaczął chorować; zanim się zorientowałem w czym rzecz, osad wyrósł zdecydowanie większy niż u Ciebie. Na razie stoi - chcę zobaczyć czy to będzie czuć w smaku. Bo to jest w sumie najważniejsze; reszta to estetyka.
Nie, nie próbowałem filtrów do wody. Klarowanie zawsze przynosiło dobre i szybkie efekty, np.: https://projektcydr.pl/blog/?p=2576. Nic nie szkodzi, żebyś spróbował. Tylko filtr pewnie będziesz miał po tym do wyrzucenia
Nie, nie próbowałem filtrów do wody. Klarowanie zawsze przynosiło dobre i szybkie efekty, np.: https://projektcydr.pl/blog/?p=2576. Nic nie szkodzi, żebyś spróbował. Tylko filtr pewnie będziesz miał po tym do wyrzucenia