2019-08-01 08:53 PM
Schładzam poniżej 10C, więc faktycznie potrzebuje więcej CO2. Myślę też, że wysoka temperatura fermentacji powoduje, że wyjściowy cydr jest mniej nasycony. Naczytałem się o granatach więc do tej pory miałem stracha. Na logikę powinno puszczać na kapslu.
Mam jeszcze 5 innych partii cydru to porównam stopień nagazowania.
A na marginesie, jakiś czas temu kupiłem polecaną przez Ciebie The New Cider Maker's Handbook i stwierdziłem, że wiedzy i informacji na Projekt Cydr jest już zdecydowanie więcej
Dobra robota dzięki, której oszczędziłem czas i uniknąłem błędów.
Mam jeszcze 5 innych partii cydru to porównam stopień nagazowania.
A na marginesie, jakiś czas temu kupiłem polecaną przez Ciebie The New Cider Maker's Handbook i stwierdziłem, że wiedzy i informacji na Projekt Cydr jest już zdecydowanie więcej
Dobra robota dzięki, której oszczędziłem czas i uniknąłem błędów.