Czy ten sok się nadaje?
#9
Nie, wszystko idzie w dobrym kierunku, też liczę że w końcu spłynie do mas trochę chłodu, i da się podziałać wreszcie z keevingiem.
Jeśli będziesz kontrolował spadek gęstości nastawu to po odfermentowaniu pierwszych 10 punktów (2,5 blg) możesz zredukować osad, pozbędziesz się dużej populacji drożdży i cząstek stałych z tłoczenia, co też jest nie bez znaczenia dla końcowego efektu.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Czy ten sok się nadaje? - przez Michał - 2020-09-09 12:07 PM
RE: Czy ten sok się nadaje? - przez Bartek - 2020-09-09 02:30 PM
RE: Czy ten sok się nadaje? - przez Michał - 2020-09-10 09:05 AM
RE: Czy ten sok się nadaje? - przez Adam - 2020-09-12 09:55 PM
RE: Czy ten sok się nadaje? - przez Michał - 2020-09-28 12:26 PM
RE: Czy ten sok się nadaje? - przez Bartek - 2020-09-28 03:41 PM
RE: Czy ten sok się nadaje? - przez blackpowder - 2020-09-28 07:45 PM
RE: Czy ten sok się nadaje? - przez Michał - 2020-09-28 08:25 PM
RE: Czy ten sok się nadaje? - przez blackpowder - 2020-09-28 09:33 PM
RE: Czy ten sok się nadaje? - przez Michał - 2020-09-30 12:51 PM
RE: Czy ten sok się nadaje? - przez Bartek - 2020-10-01 01:35 PM
RE: Czy ten sok się nadaje? - przez Michał - 2020-10-01 02:55 PM

Skocz do: