2020-09-28 09:33 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2020-09-28 10:03 PM przez blackpowder.
Powód edycji: pomyłka w jednostkach
)
Nie, wszystko idzie w dobrym kierunku, też liczę że w końcu spłynie do mas trochę chłodu, i da się podziałać wreszcie z keevingiem.
Jeśli będziesz kontrolował spadek gęstości nastawu to po odfermentowaniu pierwszych 10 punktów (2,5 blg) możesz zredukować osad, pozbędziesz się dużej populacji drożdży i cząstek stałych z tłoczenia, co też jest nie bez znaczenia dla końcowego efektu.
Jeśli będziesz kontrolował spadek gęstości nastawu to po odfermentowaniu pierwszych 10 punktów (2,5 blg) możesz zredukować osad, pozbędziesz się dużej populacji drożdży i cząstek stałych z tłoczenia, co też jest nie bez znaczenia dla końcowego efektu.