2020-11-19 11:50 AM
Bardzo zainteresowało mnie jedno zdanie na podstronie o refermentacji i użytych cukrów:
"Natomiast syrop klonowy wyszedł fajnie – dodał cydrowi coś nowego, co nie dominuje, ale smakowo pasuje."
Mam aktualnie buteleczkę i spróbuję. Czy ja dobrze rozumiem, że jeśli na etykiecie mojego syropu jest napisane, że w 100 ml syropu jest 83 gr cukru to aby uzyskać 4 gr to muszę wyliczyć to z proporcji i uzyskuję 4.8 ml?
"Natomiast syrop klonowy wyszedł fajnie – dodał cydrowi coś nowego, co nie dominuje, ale smakowo pasuje."
Mam aktualnie buteleczkę i spróbuję. Czy ja dobrze rozumiem, że jeśli na etykiecie mojego syropu jest napisane, że w 100 ml syropu jest 83 gr cukru to aby uzyskać 4 gr to muszę wyliczyć to z proporcji i uzyskuję 4.8 ml?