Cydr na strychu
#12
Bardzo zainteresowało mnie jedno zdanie na podstronie o refermentacji i użytych cukrów:
"Natomiast syrop klonowy wyszedł fajnie – dodał cydrowi coś nowego, co nie dominuje, ale smakowo pasuje."

Mam aktualnie buteleczkę i spróbuję. Czy ja dobrze rozumiem, że jeśli na etykiecie mojego syropu jest napisane, że w 100 ml syropu jest 83 gr cukru to aby uzyskać 4 gr to muszę wyliczyć to z proporcji i uzyskuję 4.8 ml?
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Cydr na strychu - przez Michał - 2020-11-09 09:07 PM
RE: Cydr na strychu - przez Michał - 2020-11-09 09:38 PM
RE: Cydr na strychu - przez Bartek - 2020-11-11 08:21 AM
RE: Cydr na strychu - przez Michał - 2020-11-15 09:23 PM
RE: Cydr na strychu - przez Bartek - 2020-11-16 09:30 AM
RE: Cydr na strychu - przez Michał - 2020-11-16 04:04 PM
RE: Cydr na strychu - przez Bartek - 2020-11-17 05:52 PM
RE: Cydr na strychu - przez Michał - 2020-11-18 10:53 PM
RE: Cydr na strychu - przez Bartek - 2020-11-19 07:41 AM
RE: Cydr na strychu - przez Michał - 2020-11-19 08:03 AM
RE: Cydr na strychu - przez Michał - 2020-11-19 08:08 AM
RE: Cydr na strychu - przez Michał - 2020-11-19 11:50 AM
RE: Cydr na strychu - przez Bartek - 2020-11-19 02:09 PM
RE: Cydr na strychu - przez Adam - 2021-01-12 11:48 PM

Skocz do: