2020-11-20 01:22 PM
Jaki do tego planujesz przykładać docisk? Próbowałeś już jak reaguje konstrukcja?
Z tymi przekładkami, to one mają ułatwić sokowi uciekanie na boki, pomiędzy warstwami - stąd robi się kratki, w których są kanały wzdłuż i w poprzek. Same otwory w przekładkach niewiele tutaj pomogą, moim zdaniem. Widziałem, że niektórzy w charakterze przekładek używają pełnych plastrów, więc może w pierwszej wersji spróbuj tak - zawsze możesz potem powiercić. Możesz też wziąć nie-spożywczą sklejkę i pomalować Famoksyd'em - łatwiej będzie się myło, ale też będą trochę bardziej śliskie od surowej sklejki, więc warstwy mogą bardziej suwać się na boki. Chociaż nie wiem w sumie jak Famoksyd zareaguje na naprężenia - te przekładki będą się jednak trochę wyginały.
Nie wiem jakie szczeliny robi się laserowo, ale jeśli to będzie jakaś mikro-perforacja, to może się zatkać drobinami owoców.
Z tymi przekładkami, to one mają ułatwić sokowi uciekanie na boki, pomiędzy warstwami - stąd robi się kratki, w których są kanały wzdłuż i w poprzek. Same otwory w przekładkach niewiele tutaj pomogą, moim zdaniem. Widziałem, że niektórzy w charakterze przekładek używają pełnych plastrów, więc może w pierwszej wersji spróbuj tak - zawsze możesz potem powiercić. Możesz też wziąć nie-spożywczą sklejkę i pomalować Famoksyd'em - łatwiej będzie się myło, ale też będą trochę bardziej śliskie od surowej sklejki, więc warstwy mogą bardziej suwać się na boki. Chociaż nie wiem w sumie jak Famoksyd zareaguje na naprężenia - te przekładki będą się jednak trochę wyginały.
Nie wiem jakie szczeliny robi się laserowo, ale jeśli to będzie jakaś mikro-perforacja, to może się zatkać drobinami owoców.