2021-01-15 11:16 AM
Zauważyliście, że jak macie refermentowany w celu nagazowania przeźroczysty cydr w butelce to ta końcówka z resztką drożdzy
a czasami mała ilością drobin owocowych smakuje pełniej i wyraźniej?
Jak nalewam do szklanki taki cydr to najczęściej wylewam ostatni centymetr z butelki do zlewu.
Z drugiej strony ostatnio degustowałem cydr na jabłkach Elstar, który przez nieuwagę rozlałem z odrobiną osadu jabłkowego i okazał się mieć ciekawe "brudne" smaki.
a czasami mała ilością drobin owocowych smakuje pełniej i wyraźniej?
Jak nalewam do szklanki taki cydr to najczęściej wylewam ostatni centymetr z butelki do zlewu.
Z drugiej strony ostatnio degustowałem cydr na jabłkach Elstar, który przez nieuwagę rozlałem z odrobiną osadu jabłkowego i okazał się mieć ciekawe "brudne" smaki.