2021-06-11 09:44 AM
Hej
Odpaliłem testowo dwa cydry. Jeden z soku sprzedawanego jako purena premium, drugi to profimator czyli purena premium plus.
Tym razem rozcieńczyłem je wg wskazań profimatora (do 25L) i dodałem po jednym koncentracie gruszkowym pureny.
Calość dosłodzona 500g cukru na 25L. Drożdże Mangrove Jack's (rozważałem lalvin 71b, ale te zostawię na sok z jabłek).
Ciekawi mnie czy będą jakiekolwiek różnice w smaku.
Odpaliłem testowo dwa cydry. Jeden z soku sprzedawanego jako purena premium, drugi to profimator czyli purena premium plus.
Tym razem rozcieńczyłem je wg wskazań profimatora (do 25L) i dodałem po jednym koncentracie gruszkowym pureny.
Calość dosłodzona 500g cukru na 25L. Drożdże Mangrove Jack's (rozważałem lalvin 71b, ale te zostawię na sok z jabłek).
Ciekawi mnie czy będą jakiekolwiek różnice w smaku.