Pierwszy cydr - nie wystartował
#1
W 25 l. wiadrze umieściłem około 20 l. świeżo wyciśniętego soku.
Dodałem drożdże, oraz pożywkę. Po 3 dniach dodałem kolejną porcję pożywki.
Wiadro zaniosłem do piwnicy (temp. około 19-20 stopni Celsjusza).
Od tego czasu minęło 10 dni. Woda w rurce fermentacyjnej od początku stoi w miejscu.
Obecnie sok jest bardzo kwaśny, może lekko wytrawny. Blg 1.
Czy z tego cydru coś wyjdzie? Mogę zacząć butelkowanie?

Proszę o rady Smile
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Pierwszy cydr - nie wystartował - przez Grandepirlo - 2021-09-20 12:37 PM
RE: Pierwszy cydr - nie wystartował - przez radoL - 2021-09-20 01:27 PM
RE: Pierwszy cydr - nie wystartował - przez robpat - 2021-09-20 01:57 PM

Skocz do: