2022-04-10 08:24 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2022-04-10 08:26 AM przez Szarlotka z szarej renety.)
Cześć,
Jestem nowa, więc jeszcze nie umiem tego za bardzo sama odszukać i poproszę Was o pomoc.
chodzi mi o tabelę/artykuł naukowy, gdzie byłoby zestawienie wartości odżywczych, najbardziej popularnych starych odmian. W szczególności szukam ilości cukru w odmianie (z rozdzieleniem na glukozę i fruktozę) i innych wartości odżywczych, witamin i składników mineralnych.
A może ktoś z Was trafił na artykuł lub tabelę porównującą pod tym kontem stare i nowe odmiany. To jest bardzo ciekawe.
Jestem dietetykiem i zagłębiam się w temat dlaczego nowe odmiany jabłek mają coraz mniej ciekawy smak, winowajcę upatruję w coraz większej ilości cukru - ale może się mylę.
Jestem nowa, więc jeszcze nie umiem tego za bardzo sama odszukać i poproszę Was o pomoc.
chodzi mi o tabelę/artykuł naukowy, gdzie byłoby zestawienie wartości odżywczych, najbardziej popularnych starych odmian. W szczególności szukam ilości cukru w odmianie (z rozdzieleniem na glukozę i fruktozę) i innych wartości odżywczych, witamin i składników mineralnych.
A może ktoś z Was trafił na artykuł lub tabelę porównującą pod tym kontem stare i nowe odmiany. To jest bardzo ciekawe.
Jestem dietetykiem i zagłębiam się w temat dlaczego nowe odmiany jabłek mają coraz mniej ciekawy smak, winowajcę upatruję w coraz większej ilości cukru - ale może się mylę.