Jest cukier, fermentacja stanęła?
#2
Przyczyn które łącznie dały efekt zakończenia fermentacji burzliwej może być kilka, spadek temperatury nastawu, brak pożywki i rosnący poziom alkoholu, oraz dosładzanie wykonane zbyt późno jak sądzę (jakie było BLG gdy dosładzałeś?) jeśli wystartowałeś z poziomu 18BLG to ja bym dosładzał gdy spadnie do 15-16 BLG.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Jest cukier, fermentacja stanęła? - przez sww - 2024-09-11 04:50 PM
RE: Jest cukier, fermentacja stanęła? - przez blackpowder - 2024-09-12 04:19 AM
RE: Jest cukier, fermentacja stanęła? - przez sww - 2024-09-12 06:09 AM
RE: Jest cukier, fermentacja stanęła? - przez kuneg - 2024-09-13 06:09 PM
RE: Jest cukier, fermentacja stanęła? - przez sww - 2024-09-13 09:04 PM
RE: Jest cukier, fermentacja stanęła? - przez kuneg - 2024-09-14 12:19 AM
RE: Jest cukier, fermentacja stanęła? - przez sww - 2024-09-15 07:08 PM

Skocz do: