Czas fermentacji, cukromierz
#10
Cześć, jeżeli odlałeś na cichą i już się nie pieni i nie burzy, to byś musiał wlać 4,95l - w sensie blisko pod korek, żeby uniknąć utlenienia.
Jeżeli nie zostało Ci aż tyle soku to zakombinuj butlę z co2 i wpuść w szyjkę to co2 wypchnie powietrze i też będzie git.
Teraz powietrze i tlen to Twój wróg.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Czas fermentacji, cukromierz - przez Ognob100 - 2024-10-01 10:25 AM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Bartek - 2024-10-01 11:04 AM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Ognob100 - 2024-10-01 11:13 AM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Bartek - 2024-10-01 12:32 PM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Ognob100 - 2024-10-01 06:15 PM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Ognob100 - 2024-10-02 07:47 PM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez szo - 2024-10-03 07:03 AM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Bartek - 2024-10-03 07:41 AM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Ognob100 - 2024-10-03 08:27 AM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez szo - 2024-10-03 08:58 AM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Bartek - 2024-10-03 09:41 AM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Ognob100 - 2024-10-03 11:47 AM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Bartek - 2024-10-03 12:43 PM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Ognob100 - 2024-10-07 10:55 AM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Bartek - 2024-10-07 12:04 PM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Ognob100 - 2024-10-07 12:10 PM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Bartek - 2024-10-07 12:16 PM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Ognob100 - 2024-10-07 12:22 PM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Bartek - 2024-10-07 12:32 PM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Bartek - 2024-10-07 01:19 PM

Skocz do: