Czas fermentacji, cukromierz
#17
Sposoby unikania fermentacji mlekowej:
- trzymanie cydru w niskiej temperaturze (poniżej ~15C)
- pasteryzacja zabutelkowanego cydryu
- siarkowanie cydru podczas butelkowania, rzędu 1g pirosiarczynu / 10L

Nie rozumiem pytania o butlę CO2
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Czas fermentacji, cukromierz - przez Ognob100 - 2024-10-01 10:25 AM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Bartek - 2024-10-01 11:04 AM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Ognob100 - 2024-10-01 11:13 AM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Bartek - 2024-10-01 12:32 PM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Ognob100 - 2024-10-01 06:15 PM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Ognob100 - 2024-10-02 07:47 PM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez szo - 2024-10-03 07:03 AM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Bartek - 2024-10-03 07:41 AM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Ognob100 - 2024-10-03 08:27 AM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez szo - 2024-10-03 08:58 AM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Bartek - 2024-10-03 09:41 AM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Ognob100 - 2024-10-03 11:47 AM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Bartek - 2024-10-03 12:43 PM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Ognob100 - 2024-10-07 10:55 AM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Bartek - 2024-10-07 12:04 PM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Ognob100 - 2024-10-07 12:10 PM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Bartek - 2024-10-07 12:16 PM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Ognob100 - 2024-10-07 12:22 PM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Bartek - 2024-10-07 12:32 PM
RE: Czas fermentacji, cukromierz - przez Bartek - 2024-10-07 01:19 PM

Skocz do: