2024-10-24 10:49 PM
Witam.
Ostatnio zrobiłem cydr z soku wciskanego że swoich jabłek. Chciałem zrobić półsłodki. Do słodziłem go aby nie był wytrawny. Jednak musiałem użyć aż 28 gram ksylitolu na 0.5l. To jest takie minimum. Słodycz jest prawie nie wyczuwalna. Czy to nie za dużo. Czy coś jest nie tak z tym cydrem. Większość opisów z dosładzaniem jakie znalazłem jest na poziomie 6-12g na 0.5l.
Ostatnio zrobiłem cydr z soku wciskanego że swoich jabłek. Chciałem zrobić półsłodki. Do słodziłem go aby nie był wytrawny. Jednak musiałem użyć aż 28 gram ksylitolu na 0.5l. To jest takie minimum. Słodycz jest prawie nie wyczuwalna. Czy to nie za dużo. Czy coś jest nie tak z tym cydrem. Większość opisów z dosładzaniem jakie znalazłem jest na poziomie 6-12g na 0.5l.