Dosładznie cydru
#2
Cześć Leszek - brawo za własny cydr. Cukier chyba zależy od własnych przekonań i upodobań - osobiście widziałem jak ktoś kiedyś sypał 7 łyżek cukru do herbaty przy każdym śniadaniu. Do wina z truskawek bez zgrzewki cukru nie podchodzili...
Niemniej zazwyczaj w cydrze ksylitolu wystarczało 3-6g. Lepiej dla ortodoxa byłoby zawiesić w pewnym momencie fermentację i mieć cydr z naturalnym cukrem resztkowym.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Dosładznie cydru - przez leszeksz2 - 2024-10-24 10:49 PM
RE: Dosładznie cydru - przez szo - 2024-10-25 06:40 AM
RE: Dosładznie cydru - przez Bartek - 2024-10-25 07:02 AM
RE: Dosładznie cydru - przez leszeksz2 - 2024-10-25 08:41 AM
RE: Dosładznie cydru - przez Bartek - 2024-10-25 09:39 AM
RE: Dosładznie cydru - przez leszeksz2 - 2024-10-29 11:44 AM
RE: Dosładznie cydru - przez Bartek - 2024-10-29 11:57 AM
RE: Dosładznie cydru - przez kuneg - 2024-10-29 04:49 PM
RE: Dosładznie cydru - przez ZbyszekTW - 2024-10-29 06:10 PM

Skocz do: