Dosładznie cydru
#4
Upodobań do "słodkości" mam raczej niewielkie. Inne osoby też potwierdziły że jest wytrawny. Ta ilość dosypanego ksylitolu to takie minimum. Do pół słodkiego to mu jeszcze brakuje.
Cydr jest z jabłek antonówek (40% objętości) i drugie (60%) nie wiem co to za odmiana, ale jakieś zimowe choć sok jest dosyć słodki.
Zawartości kwasu nie mierzyłem. Ksylitol raczej jest dobry bo dawałem dwóch różnych producentów i jest tak samo.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Dosładznie cydru - przez leszeksz2 - 2024-10-24 10:49 PM
RE: Dosładznie cydru - przez szo - 2024-10-25 06:40 AM
RE: Dosładznie cydru - przez Bartek - 2024-10-25 07:02 AM
RE: Dosładznie cydru - przez leszeksz2 - 2024-10-25 08:41 AM
RE: Dosładznie cydru - przez Bartek - 2024-10-25 09:39 AM
RE: Dosładznie cydru - przez leszeksz2 - 2024-10-29 11:44 AM
RE: Dosładznie cydru - przez Bartek - 2024-10-29 11:57 AM
RE: Dosładznie cydru - przez kuneg - 2024-10-29 04:49 PM
RE: Dosładznie cydru - przez ZbyszekTW - 2024-10-29 06:10 PM

Skocz do: