Dosładznie cydru
#5
Antonówki są kwaśne, na zimowe jabłka za wcześnie żeby robić z nich cydr - powinny poleżeć. To że są słodkie w smaku jest zwodnicze, bo cukier przykrywa kwas. Dlatego zwykle mierzy się kwasowość soku po wyciśnięciu i ew. koryguje. Myślę że po prostu zrobiłeś bardzo kwaśny cydr. Pierwsze cydry zwykle takie są Smile
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Dosładznie cydru - przez leszeksz2 - 2024-10-24 10:49 PM
RE: Dosładznie cydru - przez szo - 2024-10-25 06:40 AM
RE: Dosładznie cydru - przez Bartek - 2024-10-25 07:02 AM
RE: Dosładznie cydru - przez leszeksz2 - 2024-10-25 08:41 AM
RE: Dosładznie cydru - przez Bartek - 2024-10-25 09:39 AM
RE: Dosładznie cydru - przez leszeksz2 - 2024-10-29 11:44 AM
RE: Dosładznie cydru - przez Bartek - 2024-10-29 11:57 AM
RE: Dosładznie cydru - przez kuneg - 2024-10-29 04:49 PM
RE: Dosładznie cydru - przez ZbyszekTW - 2024-10-29 06:10 PM

Skocz do: