2024-10-30 06:34 PM
1. Zależy jakie drożdże użyłeś, ale raczej taka dawka nie powinna ich zabić.
2. Jak nalany pod korek to może i rok. Tylko trzeba pilnować, żeby się nie utlenił.
3. Ksylitol.
4. Miód zawiera około 80-85% cukru - możesz łatwo przeliczyć.
5. Ciężka sprawa. Zależy jaki sok i jakie parametry. Bo często "sok" okazuje się być "syropem" który ma dużo kwasu i dużo cukru. I czasem może to się przydać, a czasem nie.
6. Siarkowodór czasem się sam zniweluje. A czasem nie - wtedy trzeba do cydru włożyć na 1-2 dni kawałek miedzi, np. kawałek miedzianej rurki albo grubego drutu.
2. Jak nalany pod korek to może i rok. Tylko trzeba pilnować, żeby się nie utlenił.
3. Ksylitol.
4. Miód zawiera około 80-85% cukru - możesz łatwo przeliczyć.
5. Ciężka sprawa. Zależy jaki sok i jakie parametry. Bo często "sok" okazuje się być "syropem" który ma dużo kwasu i dużo cukru. I czasem może to się przydać, a czasem nie.
6. Siarkowodór czasem się sam zniweluje. A czasem nie - wtedy trzeba do cydru włożyć na 1-2 dni kawałek miedzi, np. kawałek miedzianej rurki albo grubego drutu.