Cydr z pytaniami.
#2
1. Zależy jakie drożdże użyłeś, ale raczej taka dawka nie powinna ich zabić.
2. Jak nalany pod korek to może i rok. Tylko trzeba pilnować, żeby się nie utlenił.
3. Ksylitol.
4. Miód zawiera około 80-85% cukru - możesz łatwo przeliczyć.
5. Ciężka sprawa. Zależy jaki sok i jakie parametry. Bo często "sok" okazuje się być "syropem" który ma dużo kwasu i dużo cukru. I czasem może to się przydać, a czasem nie.
6. Siarkowodór czasem się sam zniweluje. A czasem nie - wtedy trzeba do cydru włożyć na 1-2 dni kawałek miedzi, np. kawałek miedzianej rurki albo grubego drutu.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Cydr z pytaniami. - przez Adrian - 2024-10-30 05:27 PM
RE: Cydr z pytaniami. - przez ZbyszekTW - 2024-10-30 06:34 PM
RE: Cydr z pytaniami. - przez Adrian - 2024-10-31 12:14 PM
RE: Cydr z pytaniami. - przez adrian26 - 2024-10-31 01:50 PM
RE: Cydr z pytaniami. - przez Bartek - 2024-10-31 02:11 PM
RE: Cydr z pytaniami. - przez ZbyszekTW - 2024-11-01 10:35 AM
RE: Cydr z pytaniami. - przez Adrian - 2024-11-03 03:05 PM
RE: Cydr z pytaniami. - przez Adrian - 2024-11-03 03:11 PM
RE: Cydr z pytaniami. - przez Adrian - 2024-11-03 03:20 PM
RE: Cydr z pytaniami. - przez ZbyszekTW - 2024-11-03 05:22 PM

Skocz do: