Klasyfikacja cydrów - cydry francuskie - aromaty i style
#27
No ok, ale czyż nie byłoby tu rozwiązaniem zapasteryzowanie lub zasiarkowanie?
Przecież wówczas mamy stabilizację, a chyba o to w nszym produkcie chodzi, żeby sobie nie żył własnym życiem
I tu się ponownie potwierdza i wbija się nam w łeb, że fermentujemy w niskich temperaturach - nie za szybko, po czym stabilizacja i masz produkt <-right?
Wybaczcie, ale poza teoretycznym rozkminieniem tematu, który pomaga w zrozumieniu procesu potrzebuję proste recepty, względnie alternatywy (różne narzedzie w ręku... żeby iść dalej i sobie z tym poradzić.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
RE: Klasyfikacja cydrów - przez Bartek - 2021-07-10 08:19 AM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez guma44 - 2021-07-10 08:59 AM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez Bartek - 2021-07-10 09:38 AM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez guma44 - 2021-07-10 10:50 AM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez kuneg - 2021-07-10 11:24 AM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez Bartek - 2021-07-12 03:45 PM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez radoL - 2021-07-13 11:38 AM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez kuneg - 2021-07-13 02:20 PM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez newrom - 2021-07-14 04:49 PM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez kuneg - 2021-07-17 04:19 PM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez guma44 - 2021-07-17 09:49 PM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez kuneg - 2021-07-17 10:21 PM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez guma44 - 2021-07-18 02:08 PM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez newrom - 2021-07-18 07:50 PM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez kuneg - 2021-07-22 09:07 AM
RE: Klasyfikacja cydrów - cydry francuskie - przez szo - 2024-11-26 07:13 AM

Skocz do: