Klasyfikacja cydrów - cydry francuskie - aromaty i style
#30
A'propos mykotoksyn, to według bieżącej wiedzy giną w procesie fermentacji:

https://projektcydr.pl/forum/showthread.php?tid=1521
It is commonly admitted that the toxin is generally unstable during fermentation, so that products such as cider are usually free of patulin. In a recent study, the level of patulin in contaminated musts was shown to have decreased six-fold after two days of fermentation. Reports of patulin in cider are likely due to the adjunction of apple juice to produce ‘sweet cider’ or low-fermented cider.

Ale ogólnie zgadzam się, że cydr fermentowany bez żadnych dodatków nie staje się automatycznie zdrowszy. Niestety, taka pokutuje percepcja.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
RE: Klasyfikacja cydrów - przez Bartek - 2021-07-10 08:19 AM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez guma44 - 2021-07-10 08:59 AM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez Bartek - 2021-07-10 09:38 AM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez guma44 - 2021-07-10 10:50 AM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez kuneg - 2021-07-10 11:24 AM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez Bartek - 2021-07-12 03:45 PM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez radoL - 2021-07-13 11:38 AM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez kuneg - 2021-07-13 02:20 PM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez newrom - 2021-07-14 04:49 PM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez kuneg - 2021-07-17 04:19 PM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez guma44 - 2021-07-17 09:49 PM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez kuneg - 2021-07-17 10:21 PM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez guma44 - 2021-07-18 02:08 PM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez newrom - 2021-07-18 07:50 PM
RE: Klasyfikacja cydrów - przez kuneg - 2021-07-22 09:07 AM
RE: Klasyfikacja cydrów - cydry francuskie - przez szo - 2024-11-26 07:13 AM
RE: Klasyfikacja cydrów - cydry francuskie - przez Bartek - 2024-11-26 09:22 AM

Skocz do: