2025-01-29 03:06 PM
Bartek!!! Wróciłeś!!!
Dzięki za info o butelkach bo już się zastanawiałem nad szybką technologią ich chłodzenia. Kegów się nie boję bo mają zawór bezpiczeństwa, więc nie pękną, a przy schładzaniu o metal też się nie boję. Z całą pewnością poeksperymentuję z pasteryzacją/mikrofiltracją biologiczną, ale dopiero po uporaniu się z zadaniami przed startem sezonu czylie pewnie w kwietniu. To fdlatego, że ZbyszekTW mnie uspokoił skracając całość do stwierdzenia:
Niech czystość kroczy przed Twoim cydrem!
lub jak kto woli parafrazę amerykańskiego powiedzenia polityków "Gospodarka, głupcze!":
Higiena, głupcze!
Poza tym wpuszczenie 5gr pirosiarczynu czy oxi do kega przed przetoczeniem to chyba nie koniec świata - ile to będzie PPM SO/L te 1g/10l?
Dzięki za info o butelkach bo już się zastanawiałem nad szybką technologią ich chłodzenia. Kegów się nie boję bo mają zawór bezpiczeństwa, więc nie pękną, a przy schładzaniu o metal też się nie boję. Z całą pewnością poeksperymentuję z pasteryzacją/mikrofiltracją biologiczną, ale dopiero po uporaniu się z zadaniami przed startem sezonu czylie pewnie w kwietniu. To fdlatego, że ZbyszekTW mnie uspokoił skracając całość do stwierdzenia:
Niech czystość kroczy przed Twoim cydrem!
lub jak kto woli parafrazę amerykańskiego powiedzenia polityków "Gospodarka, głupcze!":
Higiena, głupcze!
Poza tym wpuszczenie 5gr pirosiarczynu czy oxi do kega przed przetoczeniem to chyba nie koniec świata - ile to będzie PPM SO/L te 1g/10l?