pasteryzowanie cydru nagazowanego
#6
Bartek!!! Wróciłeś!!! Smile

Dzięki za info o butelkach bo już się zastanawiałem nad szybką technologią ich chłodzenia. Kegów się nie boję bo mają zawór bezpiczeństwa, więc nie pękną, a przy schładzaniu o metal też się nie boję. Z całą pewnością poeksperymentuję z pasteryzacją/mikrofiltracją biologiczną, ale dopiero po uporaniu się z zadaniami przed startem sezonu czylie pewnie w kwietniu. To fdlatego, że ZbyszekTW mnie uspokoił skracając całość do stwierdzenia:

Niech czystość kroczy przed Twoim cydrem!
lub jak kto woli parafrazę amerykańskiego powiedzenia polityków "Gospodarka, głupcze!":
Higiena, głupcze!

Poza tym wpuszczenie 5gr pirosiarczynu czy oxi do kega przed przetoczeniem to chyba nie koniec świata - ile to będzie PPM SO/L te 1g/10l?
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez szo - 2025-01-22 12:26 PM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez szo - 2025-01-22 01:13 PM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez ZbyszekTW - 2025-01-27 01:30 PM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez szo - 2025-01-28 07:41 AM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez Bartek - 2025-01-29 09:38 AM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez szo - 2025-01-29 03:06 PM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez Bartek - 2025-01-29 03:52 PM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez szo - 2025-01-29 07:33 PM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez szo - 2025-01-29 07:41 PM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez szo - 2025-01-29 07:56 PM

Skocz do: