2025-01-29 03:52 PM
1g piro /10L => ~50ppm
Mikrofiltrację można zrobić podczas butelkowania, np. taka nalewarka + dokładny filtr:
https://enoshop.pl/produkty/11521/nalewa...c-do-wina/
https://enoshop.pl/produkty/11527/obudow...c-do-wina/
https://enoshop.pl/produkty/11549/filtr-...2-mikrona/
Tylko to w sumie trochę kosztuje.
Po co chcesz schładzać keg? Ja bym po prostu zostawił, żeby sobie powoli stygł.
Mikrofiltrację można zrobić podczas butelkowania, np. taka nalewarka + dokładny filtr:
https://enoshop.pl/produkty/11521/nalewa...c-do-wina/
https://enoshop.pl/produkty/11527/obudow...c-do-wina/
https://enoshop.pl/produkty/11549/filtr-...2-mikrona/
Tylko to w sumie trochę kosztuje.
Po co chcesz schładzać keg? Ja bym po prostu zostawił, żeby sobie powoli stygł.