pasteryzowanie cydru nagazowanego
#7
1g piro /10L => ~50ppm

Mikrofiltrację można zrobić podczas butelkowania, np. taka nalewarka + dokładny filtr:
https://enoshop.pl/produkty/11521/nalewa...c-do-wina/
https://enoshop.pl/produkty/11527/obudow...c-do-wina/
https://enoshop.pl/produkty/11549/filtr-...2-mikrona/
Tylko to w sumie trochę kosztuje.

Po co chcesz schładzać keg? Ja bym po prostu zostawił, żeby sobie powoli stygł.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez szo - 2025-01-22 12:26 PM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez szo - 2025-01-22 01:13 PM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez ZbyszekTW - 2025-01-27 01:30 PM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez szo - 2025-01-28 07:41 AM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez Bartek - 2025-01-29 09:38 AM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez szo - 2025-01-29 03:06 PM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez Bartek - 2025-01-29 03:52 PM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez szo - 2025-01-29 07:33 PM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez szo - 2025-01-29 07:41 PM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez szo - 2025-01-29 07:56 PM

Skocz do: