2025-01-29 07:33 PM
Schłodzenie wyszło mi z czytania, żeby nie przesadzić z PU i zejść poniżej 55stC.
Te filtry średnio pasują chyba do ciśnienia cydru. - trzebaby spróbować.
Niemniej na ten rok nastawiam się na piro + eksperyment z refermentacją z kierunkiem docelowym jednak piro, a nie pasteryzacją. Trochę dużo z tym zabawy jeżeli trochę SO załatwi sprawę i nie zmieni smaku. Jak już pasteryzacja to raczej przez wymiennik.
I tak priorytetem do doszlifowania w tym roku jest refermentacja, rozlew ciśnieniowy i podwyższenie higieny jako klucz na przyszły sezon, który musi być docelowy, żeby wypuścić za rok pierwszą partię bez kompleksów. I w ludzi.
Te filtry średnio pasują chyba do ciśnienia cydru. - trzebaby spróbować.
Niemniej na ten rok nastawiam się na piro + eksperyment z refermentacją z kierunkiem docelowym jednak piro, a nie pasteryzacją. Trochę dużo z tym zabawy jeżeli trochę SO załatwi sprawę i nie zmieni smaku. Jak już pasteryzacja to raczej przez wymiennik.
I tak priorytetem do doszlifowania w tym roku jest refermentacja, rozlew ciśnieniowy i podwyższenie higieny jako klucz na przyszły sezon, który musi być docelowy, żeby wypuścić za rok pierwszą partię bez kompleksów. I w ludzi.