pasteryzowanie cydru nagazowanego
#8
Schłodzenie wyszło mi z czytania, żeby nie przesadzić z PU i zejść poniżej 55stC.
Te filtry średnio pasują chyba do ciśnienia cydru. - trzebaby spróbować.
Niemniej na ten rok nastawiam się na piro + eksperyment z refermentacją z kierunkiem docelowym jednak piro, a nie pasteryzacją. Trochę dużo z tym zabawy jeżeli trochę SO załatwi sprawę i nie zmieni smaku. Jak już pasteryzacja to raczej przez wymiennik.
I tak priorytetem do doszlifowania w tym roku jest refermentacja, rozlew ciśnieniowy i podwyższenie higieny jako klucz na przyszły sezon, który musi być docelowy, żeby wypuścić za rok pierwszą partię bez kompleksów. I w ludzi. Wink
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez szo - 2025-01-22 12:26 PM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez szo - 2025-01-22 01:13 PM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez ZbyszekTW - 2025-01-27 01:30 PM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez szo - 2025-01-28 07:41 AM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez Bartek - 2025-01-29 09:38 AM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez szo - 2025-01-29 03:06 PM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez Bartek - 2025-01-29 03:52 PM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez szo - 2025-01-29 07:33 PM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez szo - 2025-01-29 07:41 PM
RE: pasteryzowanie cydru nagazowanego - przez szo - 2025-01-29 07:56 PM

Skocz do: