Brett ...
#2
Trudno powiedzieć. "Brett" może powstawać na bazie rozkładu polifenoli, może być produkowany przez dzikie szczepy drożdży, może być efektem działania FJM.. Ja nie miałem wiele brettowych doświadczeń - aż do tego sezonu, kiedy niespodziewanie kilka damek dostało tej przypadłości. Ale tutaj domyślam się przyczyny: to były jednoodmianówki z gorzko-słodkich cydrowych odmian - bardzo mało kwasu, pH powyżej 4.0.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Brett ... - przez ZbyszekTW - 2025-02-06 01:59 PM
RE: Brett ... - przez Bartek - 2025-02-06 03:14 PM
RE: Brett ... - przez szo - 2025-02-07 08:32 AM
RE: Brett ... - przez Bartek - 2025-02-07 09:00 AM
RE: Brett ... - przez szo - 2025-02-07 03:32 PM
RE: Brett ... - przez ZbyszekTW - 2025-02-07 04:00 PM
RE: Brett ... - przez szo - 2025-02-08 08:22 AM
RE: Brett ... - przez szo - 2025-02-08 08:23 AM
RE: Brett ... - przez blackpowder - 2025-02-08 09:31 AM
RE: Brett ... - przez szo - 2025-02-08 10:56 AM
RE: Brett ... - przez ZbyszekTW - 2025-04-07 10:29 AM
RE: Brett ... - przez szo - 2025-04-16 06:56 PM
RE: Brett ... - przez blackpowder - 2025-04-17 12:05 PM
RE: Brett ... - przez ZbyszekTW - 2025-04-18 09:18 AM
RE: Brett ... - przez szo - 2025-04-22 07:52 PM
RE: Brett ... - przez Bartek - 2025-04-24 07:41 AM
RE: Brett ... - przez ZbyszekTW - 2025-04-24 10:49 AM
RE: Brett ... - przez Bartek - 2025-04-24 12:59 PM

Skocz do: